En heldag med squad-baserad Magfed Only paintball. Anmäl er som hel squad, inkomplett squad eller ensamma, vi ser till att alla hamnar i en squad.

Vad utmärker detta spel?

 • Inga hemmabaser, bara fyra roterande respawns. Det gör att hela spelområdet används, inte bara frontlinjen som i många spel.
 • Allt som rör sig är fientligt. Se till att täck åt alla håll.
 • Balanserat spel. Vill ni gå av en stund? Inga problem, övriga squads fortsätter slåss.
 • Lagstrukturen gör att aktivitet och risktagande belönas. Det finns inget poängstraff för att bli utskjuten, men inte heller någon belöning för att vara försiktig.

Squaden

Den här gången spelar vi i squads om max 5 medlemmar. För er som kommer med en färdig squad rekommenderar vi att ni hittar på en egen stil som märker ut squaden, då det inte kommer finnas lagfärger.

Du spelar ALLTID med din squad. Ni slåss, dör och respawnar tillsammans. Spelet i stort rullar alltid på, men som squad kan ni välja att kliva av banan för att senare kliva på igen.

Packåsna: Då respawn sker på olika ställen, och ni inte har någon bas så bär packåsnan med extra ammo och dylikt som bara får användas vid respawn (eller om spelledningen eller uppdraget tillåter). Bär också gruppens respawn-kort.

Obligatoriskt med ryggsäck.

Kommunikatör: Ansvarig för att kommunicera med spelledningen. Rapportera in:

 • När ni spawnar om
 • När ni vill ha nya uppdrag (som inte är från basaren)
 • Begärda statusuppdateringar för aktiva uppdrag

Vi använder inte radio för detta, utan använder Messenger (eller SMS till nöds). Spelledningen skapar en messengergrupp per lag och bjuder in kommunikatören (och övriga lagmedlemmar som vill).

Revive

Vid träff går spelaren ner på knä och håller upp handen, samt skriker ”träff” högt och tydligt, och drar fram sin träff-markör (orange, gult, reflexväst). Ta med en egen reflexväst om du har, vi har några att låna ut.

Alla kan hela fallna kamrater genom att stå raklång bakom dem med bägge händerna på axlarna och räkna till 10 sekunder. Förmodligen inget man gör under strid.

Respawn

Det finns fyra respawns på banan (A-B-C-D), och varje squad har alltid ett respawnkort med sig som visar var nästa respawn sker. 

Om hela squaden är nere överlämnas respawn-kortet till motståndaren och räknas då som en poäng (eller lämnas synligt på marken). Sen går squaden gemensamt till nästa respawn och hämtar ut ett nytt kort.

För att inte fastna på knä längre stunder; Om du tappar kontakt med levande medlemmar av din squad i 5 minuter så är hela squaden att räkna som ute. Rör dig mot nästa respawn och invänta att resten av squaden anländer.

Vid varje respawn finns torktrasor, vatten och luft.

Vänta 1 minut efter att föregående squad lämnat respawn. Ni är odödliga i 20 sekunder efter spawn, men kan ändå skjuta andra under de 20 sekunderna.

Upgrades

Det kommer vara möjligt att växla sina erövrade poäng mot uppgraderingar i basaren. Exempelvis högre bollbegränsning eller andra permanenta eller tillfälliga fördelar.

Spelområde

Ca 400×400 meter, med fyra respawns.

Markörer och regler

MFOG. 300fps för rundboll eller FSR i bolt action. 280fps för FSR i övriga markörer.

Utöver de vanliga reglerna som gäller vid all paintball:

Träff är träff, även om bollen inte spricker. Träff på markör tar ut markören, fortsätt med sidearm om du har, annars är du ute.

Ingen egen sköld får medtagas, använder du en av våra är det sidearm som gäller. Inga taginns. Inga boxmag.

Är du inom 5 meter från en smäll-granat är du död

Boll, pyro etc

Ta med din egen boll, rök, pyro etc som ni vill. De mest högljudda granaterna undviker vi, men EG67 och motsvarande är ok. 

Boll till salu, per 500:

Art Life Shooter100kr
Art Life Fighter/Bumblebee125kr
Art Life Huntsman200kr
Psycho Porno125kr
Psycho Original Mad .5080kr

Tider

09.00 Incheckning, försäljning, lagindelning för icke klara lag.
10.00 Spelgenomgång
10.30 – 12.30 Spel 1. Är ni inte på banan vid 10.30, spawn vid D. 
12.30 – 13.30 Lunch
13.30 – ca 18.00 Spel 2. Nu med missions, basar och scenarioregler. Vi bryter spelet när det är för få lag på ute, men senast 18.

Bollbegränsning

Endast under spel 2

Begränsad ammo. Vid spelstart 13:30 får varje spelare endast ladda på 4 mag till sitt huvudvapen. Side arm oavsett kaliber är inte begränsat, men du får inte flytta boll mellan t ex din tipx och ditt primary.

Packåsnan bär med sig lagets övriga boll, denna får endast användas:

 1. Vid respawn. Ladda fullt innan ni går ut.
 2. I samband med erövrande av respawnkort får ett magasin laddas utan att gå till respawn.
 3. Vid nyttjande av basar-uppgradering kan hela laget ladda fullt på plan en gång.

4 magasin för lite? Det går att uppgradera maxantalet magasin i basaren.

Uppdrag

Stående uppdrag

King of the Hill
Det lag som dominerar bergstoppen vid H-7 kasserar 1p vid varje klockslag, :00, :20, :40. För att börja räkna poäng, rapportera in när ni erövrar objektet.

Nemesis
Alla lag har ett utpekat motståndarlag de ska nedkämpa en gång under eftermiddagen för 3p.

Standarduppdrag (begär över comms)

 

Flag run 
Hämta ut en utpekad flagga vid en respawnpunkt, flytta den diagonalt till motsatt respawn (A-D, B-C eller tvärtom). Det är fritt för alla lag att erövra flaggan och slutföra uppdraget. Värd 2p.

Specialuppdrag (köp i basaren)

Hunted (kostar 2p att köpa)
Kvittera ut lagmarkeringar och tre föremål i basaren. Överlev länge nog för att leverera de tre föremålen till sina destinationer och återvänd till basaren för 6p. Det lag som lyckas erövra lagmarkeringarna kan lämna in dem vid basaren för 3p.

Bomb run (kostar 1p att köpa)
Hämta detonatorn vid position 1, aktivera bomben vid position 2 för 3p. Detonatorn måste bäras med bägge händer av en spelare och ej sättas ner. Han gör mao ingen nytta för laget under tiden detonatorn flyttas.
Väl på plats vid bomben, öppna bomben och starta den, starta därefter detonatorn och detonera bomben (10s delay, flytta dig för det säger PANG!).

Recon Defend (kostar 1p att köpa)
Lag 1: Hämta ut en flagga i basaren. Erövra det utpekade objektet inom 15m (ger 1p), och försvara objektet till starttid+30m (ger ytterligare 2p).
Övriga: Erövra flaggan och lämna in den vid basaren för 2p

Basar / upgrades

Basaren är belägen vid Ballpoint, och här kan man under spel 2 växla poäng mot:

 • Mag upgrade: 1p. Varje teammedlem får ladda upp ett mag till (permanent).
 • Shield rental: 1p. Låna en shield under ett liv. Återlämnas i basaren eller vid respawn (informera spelledningen om var).
 • Juggernaut upgrade, 4p. Spelaren kan endast fällas av headshot. Kan ej kombineras med sköld. Markeras med vit lagmarkering på huvudet.
 • Instant reload: 1p. Hela laget får ladda fullt ute på plan en gång.
 • Specialuppdrag: Enligt prislista

Vinnare

Slutpoäng, och därmed också segrare räknas enligt:

 • Killcount (1 poäng)
 • Utförda missions (varierande)

Mat

Det finns tända grillar om ni vill grilla själva, mikro, och flera restauranger inom 2km.
Sibylla (burgare)
Ming Express (kina)
Pinoccio (pizza)
Också möjlighet att beställa en färdig stor burgare innan spelstart, 60 spänn för en sådan.

Hyra utrustning

Vi har 14st EMF100 med tillhörande stridsväst som man inte behöver skämmas över att visa sig med på slagfältet. Kostar 150 för dagen med 5 magasin. 

Boende

Kanske inte så aktuellt för endagsspel, men det går att campa/tälta på plats om man vill, även från lördag kväll. Det finns el, toalett, grill och ett par kubikmeter ouppvärmt dricksvatten på plats. Säg till om tält/uppställningsplats om det är så ni vill bo.

Annars är det 1km till närmaste hotell.

Anmälan

Pris: 250kr

Betala till swish: 1235399597, märk med ditt namn

So we can make sure you’re teamed up with your friends.
Vi använder captcha, försäkra dig om att meddelandet faktiskt skickas!