En heldag med squad-baserad Magfed Only paintball. Anmäl er som hel squad, inkomplett squad eller ensamma, vi ser till att alla hamnar i en squad.

Vad utmärker detta spel?

  • Inga hemmabaser, bara fyra random respawns. Det gör att hela spelområdet används, inte bara frontlinjen som i många spel.
  • Allt som rör sig är fientligt. Se till att täck åt alla håll.
  • Balanserat spel. Vill ni gå av en stund? Inga problem, övriga squads fortsätter slåss.
  • Lagstrukturen gör att aktivitet och risktagande belönas. Det finns inget poängstraff för att bli utskjuten, men inte heller någon belöning för att vara försiktig.

Squaden

Den här gången spelar vi i squads om max 5 medlemmar. För er som kommer med en färdig squad rekommenderar vi att ni hittar på en egen stil som märker ut squaden, då det inte kommer finnas lagfärger.

Du spelar ALLTID med din squad. Ni slåss, dör och respawnar tillsammans. Spelet i stort rullar alltid på, men som squad kan ni välja att kliva av banan för att senare kliva på igen.

Packåsna: Då respawn sker på olika ställen, och ni inte har någon bas så bär packåsnan med extra ammo och dylikt som bara får användas vid respawn (eller om spelledningen eller uppdraget tillåter). Bär också gruppens respawn-kort.

Kommunikatör: Ansvarig för att kommunicera med spelledningen. Om ni spawnar om, när ni vill ha nya uppdrag, när ni avslutar uppdrag. Vi använder inte radio för detta, utan använder något mer telefonbaserat.

Respawn

Det finns fyra respawns på banan (A-B-C-D), och varje squad har alltid ett respawnkort med sig som visar var nästa respawn sker. 

Om hela squaden är utskjuten överlämnas respawn-kortet till motståndaren och räknas då som en poäng. Sen går squaden gemensamt till nästa respawn och hämtar ut ett nytt kort.

Medic

Vid träff går spelaren ner på knä och håller upp handen, samt skriker ”träff” högt och tydligt, och drar fram sin träff-markör (orange, gult, reflexväst).

Alla kan hela fallna kamrater genom att stå raklång bakom dem med bägge händerna på axlarna och räkna till 10 sekunder. Inget man gör under strid.

Upgrades

Det kommer vara möjligt att växla sina erövrade poäng mot uppgraderingar i basaren. Exempelvis högre ballcap eller andra permanenta eller tillfälliga fördelar.

Spelområde

Ca 400×400 meter, med fyra respawns.

Markörer och regler

MFOG. 300fps för rundboll eller FSR i bolt action. 280fps för FSR.

Utöver de vanliga reglerna som gäller vid all paintball:

Träff är träff, även om bollen inte spricker. Träff på markör tar ut markören, fortsätt med sidearm om du har, annars är du ute.

Ingen egen sköld får medtagas, använder du en av våra är det sidearm som gäller. Inga taginns. Inga boxmag.

Är du inom 5 meter från en smäll-granat är du död

Vi kommer i senare spel ha bollbegränsning (hur mycket boll du som max får bära med dig) som en del av spelupplägget. Mer detaljer om det när spelet närmar sig.

Boll, pyro etc

Ta med din egen boll, rök, pyro etc som ni vill. De mest högljudda granaterna undviker vi, men EG67 och motsvarande är ok. 

Det kommer att finnas paintballs och FSR på plats.

Mat

Förmodligen en food truck. 

Hyra utrustning

Vi har 14st EMF100 med tillhörande stridsväst som man inte behöver skämmas över att visa sig med på slagfältet. Kostar 150 för dagen med 5 magasin. 

Boende

Kanske inte så aktuellt för endagsspel, men det går att campa/tälta på plats om man vill, även från lördag kväll. Det finns el, toalett, grill och ett par kubikmeter ouppvärmt dricksvatten på plats. Säg till om tält/uppställningsplats om det är så ni vill bo.

Annars är det 1km till närmaste hotell.

Anmälan

Pris vid anmälan till och med 2021-04-11: 200kr
Pris efter 2021-04-11: 250kr

Betala till swish: 1235399597, märk med ditt namn

So we can make sure you’re teamed up with your friends
Vi använder captcha, försäkra dig om att meddelandet faktiskt skickas!