Utrustningen

All vår utrustning är i toppskick. När du hyr markör ingår skyddsmask och lufttank.

Markörer

Tippmann FT-12

Okomplicerad semi-automatisk paintballmarkör med skakmagasin. Sikta och skjut.
FT-12

Tippmann TMC

Magasinmatad markör för ett mer taktiskt spel. Varje magasin tar 20 bollar, och fyra magasin med fickor ingår. Med denna markör erbjuder vi också ett “all boll du kan skjuta”-paket.

Tippmann A5

Semi-automatisk paintballmarkör som kan skjuta upp till 8 bollar per sekund. Cyclone-magasinet garanterar skott hur man än lutar sig.
a5

Tippmann X7 Phenom/ BT TM15 – fullauto

Helautomatisk markör, uppgraderad med t ex större magasin, bipod, rödpunktssikte osv. Skjuter 15 bollar i sekunden när man håller inne avtryckaren. En eller två per lag utgör en taktisk resurs som kan mixa upp spelet lite. Fundera gärna på backpack/podpack då bollen har en tendens att gå åt fort. auto_phenoms

Tippmann FT-50

Semiautomatisk markör med en mindre kaliber (.50). För våra yngre spelare.
ft-50

Skyddsutrustning

Skyddsmask

Obligatorisk, immfri och repfri. Vi har några olika modeller för att passa alla ansiktsformer. Har du glasögon rekommenderas den gröna, men bäst fungerar kontaktlinser då glasögon gärna immar igen.
masks

Kamouflageoverall

Skyddskläder är bra att ha, och vi tvättar våra efter varje spel. Finns i storlekar från XS till 4XL.

coveralls

Boll

En låda innehåller 2000 bollar i fyra påsar. Vi kör med lite olika bollar beroende på tillgång och säsong.

toro_classic

Extrautrustning

Luft

Alla våra markörer använder vanlig tryckluft från en lufttank som man skruvar på markören. Den räcker till ca 600 boll. 48psi
Vill man spela mer så fyller man på luft från en 300-bars dykartub. Maxtrycket på tankarna är 200 bar eller 3000 psi, var noga med att inte överskrida det vid påfyllning. En dykartub på 12 liter/300 bar räcker till ca 10.000 bollar.

Hyr ni utrustning av oss ingår all luft som behövs i priset, annars går det att hyra separat.

tubes

Podpack

Om man vill ha med mer boll ut på banan än vad magasinet tar så kan man ta med en sån här. Två poddar med 140 boll i varje får plats i en podpack.
podpack